Duna-nap

Duna-nap a Mosoni-Dunán

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság és Dunaszeg Község Önkormányzata közösen 2015. június 26-án pénteken, Dunaszegen tartotta meg Duna napi rendezvényét, melyen ásványrárói, dunaszegi, dunaszentpáli, győrladaméri, győrzámolyi és kunszigeti gyermekek vettek részt.
Az idei program kifejezetten óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére került összeállításra. A mintegy 200 gyermek számára volt játszóház, kézműves foglalkozás, természetvédelmi vetélkedő, búvár bemutató, fotókiállítás, ismeretterjesztő bemutatók, motorcsónakázás, indiánkenuzás, horgászat, fa játékok
A nap során minden részvevő gyermek Duna-útlevelet kapott, mellyel a strandokon, játékokon végighaladva, az összes pecsétet összegyűjtetve részt vehetett egy sorsoláson, ahol értékes nyeremények találtak gazdára. A támogatóknak köszönhetően kisorsolásra kerültek családi jegyek a Lipóti Élményfürdőbe, a Rába Quelle Élményfürdőbe, a győri Állatkertbe, a mosonmagyaróvári Futurába.

 

Ajánló

Meghívó

lakossági fórumra

Évnyitó az iskolában

Becsengettek szeptember 1-jén a Dunaszegi Körzeti Általános Iskolában is. A 2015-/2016-os tanévben 154 tanuló kezdte meg tanulmányait.