Szigetközi Gulyahajtás 2018.

.

Negyedik alkalommal került megrendezésre Dunaszegen a Szigetközi Gulyahajtás. Az időjárás is kedvezett a rendezvénynek, a családias programon lehetett halászhálót készíteni, réstest kóstolni, kisállatokat simogatni.

"A rendezvényre nagyjából négyezren látogattak ki, már az első órában csaknem kétszáz gyerek vett részt a vetélkedőben. Érdekes volt még Novák Edit képzőművész által testfestett tehén is, aminek anatómiáját így szemléletesen tudta elmagyarázni dr. Kóródi Péter állatorvos. "A sok tehén" – felelte Mikula Lajos, az AGRYA elnöke arra, mi teszi ilyen népszerűvé ezt a napot. "A városi ember hol láthatna élő tehenet? Szinte olyan kuriózum lett számára mint a zebra. Az eddigi tapasztalatok szerint a látogatók több mint fele nem is vidékről érkezett. Ha ők ezek után máshogy fognak gondolni a falura, tanulnak valamit az állatokról és közben jól is érzik magukat, már nyertünk. Szerintem jobb ez, mint egy wellness hétvége" – emelete ki Mikula Lajos.
A fő attrakció természetesen a gulya elvonulása volt, amit a Halászi Lovasbandérium és az Abda Motoros Nemzetség vezetett fel, csikós ruhában, ostorral a kézben vagy pedig lóháton." (Kisalföld)