Gyermek és családsegítő szolgálat infrastrukturális fejlesztése Dunaszegen

2018.06.25. DUNASZEG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS KONZORCIUMI PARTNERE

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megújult a Család és Gyermekjóléti Szolgálat Épületrésze Dunaszegen

Dunaszeg Község Önkormányzata a TOP-4.2.1-15 Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című konstrukció keretében 7.112.000 forint támogatást nyert
az „
Család és gyermekjóléti szolgálat infrastrukturális fejlesztése Dunaszegen” című pályázatának megvalósítására. A projekt költségei – 100%-os intenzitású, vissza nem térítendő támogatás formájában – az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési forrásból állnak rendelkezésre. A 2018. május 31-ig tartó projekt alapvető célja a család és gyermekjóléti szolgálat épületrészének korszerű felújítása és a hozzá kapcsolódó eszközök beszerzése volt.

Az önkormányzati hivatalnak is helyt adó épület egy részének belső felújítási munkálatai valósultak meg a fejlesztés során. Az épület ad helyet a gyermek és családsegítő szolgálatnak, mely külön épületrészben helyezkedik el. Ez az épületrész eddig kimaradt a felújítási munkálatokból, így már nem felelt meg a mai kor elvárásainak.

A felújítás során az épületrész teljes elektromos hálózatának felújítása, a belső ajtók cseréje, a burkolatok felújítása, cseréje illetve az épületrész belső festése valósult meg. Az eredetileg irattárként funkcionáló helyiségből tárgyaló-foglalkoztató helyiség került kialakításra. Ebben a helyiségben energiahatékonysági szempontok érvényesítése érdekében infrafűtés is elhelyezésre került. Az felújított épületrészben így korszerű multifunkcionális terem, egyéni foglalkoztató helyiség és iroda áll a gyermek és családsegítő szolgálat rendelkezésére.

Az eszközbeszerzés keretében irodabútorokkal valamint fejlesztő és foglalkoztató eszközökkel növeltük a szolgáltatás színvonalát.    

A projekt projektmenedzseri feladatait konzorciumi partnerként Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala látta el.

 

Kedvezményezett: Dunaszeg Község Önkormányzat

Cím: H-9174 Dunaszeg, Országút u. 6.

Telefon: +36 96 352 012

www.dunaszeg.hu

Projekt azonosító: TOP-4.2.1-15-GM1-2016-00008

 

Pályázati konstrukció: Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése - TOP-4.2.1-15

Projekt címe: Gyermek és családsegítő szolgálat infrastrukturális fejlesztése Dunaszegen

Projekt azonosító: TOP-4.2.1-15-GM1-2016-00008

Kedvezményezett neve: Dunaszeg Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9174 Dunaszeg, Országút u. 6.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal

Elnyert támogatás: 7.112.000 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:

A Dunaszeg, országút utca 6 szám alatt található Család és Gyermekjóléti Szolgálat épületrészének belső felújítása, melynek során az épületrész teljes elektromos hálózatának felújítása, belső nyílászárók cseréje, burkolat csere, festést történik. Az irattárként funkcionáló helyiségből tárgyaló – foglalkoztató helyiség kialakítása, a felújított helységek infrafűtéssel történő ellátása, bútorzat cseréje illetve foglalkoztató-fejlesztő eszközök beszerzése.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Kapcsolat: Hudi-Kadler Zsuzsanna települési referens

e-mail: [email protected]

tel: 06-96/ 352-012

Projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2018.05.31.